CZ DE IT
18. 7. 2014

Víte, jak jsou pro bezpečnost důležité nehořlavé záclony a závěsy Trevira CS?

Tato realizace s velkou spotřebou závěsu Dash F.R.133 probíhala tak trochu na etapy. První část, 4 patra s okny zastíněnými nehořlavými záclonami a závěsy, jsme předali počátkem adventního období loňského roku

 

Nedávno mě náš klient, italský majitel rezidence, znovu kontaktoval s žádostí o realizaci ve stejném provedení pro právě dokončované poslední patro objektu. Všechny apartmány jsou zařízeny stejně a všechny jsou vybaveny záclonami a závěsy v nehořlavém provedení, neboť v každém ubytovacím zařízení, mezi něž jsou tyto apartmány zařazeny, musí záclony i závěsy splňovat podmínky nehořlavosti dle normy ČSN EN 1101 a normy ČSN EN 13773.

Na kovových duo tyčích s kroužky jsou instalovány záclony – jemný voil 5397 Trevira CS a nehořlavý blackout Dash F.R.133, součást kolekce Exclusive. Jelikož má  dům poblíž historického jádra města vznosně působící vysoké stropy, musela jsem vyřešit nedostačující výšku záclon, vyráběných v maximální výšce 300 centimetrů se spodním okrajem zakončeným olůvkem. Záclonu jsem tady použila obráceně a spodní okraj je nyní zakončen záložkou stejně jako závěsy.

Do ložnic apartmánů jsem navrhla potahy na spodní část lůžka, ušité rovněž s nehořlavého závěsu Dash F.R.133. Do moderního stylu interieru jsou vhodné potahy hladké, ale pro vytvoření nádechu elegance jsem doporučila efektní úpravu vnějších rohů potahů – pečlivě vyskládané a zažehlené protizáhyby. Dalším krokem, na který se těším, bude doplnění lůžek apartmánů dekorativními úzkými přehozy a polštářky, ale o tom až někdy příště.

Něco málo o vlastnostech záclon a závěsů Trevira CS

Trvale nehořlavé záclony a závěsy Trevira CS na rozdíl od látek, které byly impregnovány dodatečně a po několika vypráních svou ochrannou funkci ztrácí, poskytují dlouhodobou bezpečnost. Nehořlavost záclon a závěsů Trevira CS se testuje pomocí mnoha kontrolních postupů na národní i mezinárodní úrovni, kde splňují nebo přesahují normy nehořlavosti. Textilní charakter a specifické vlastnosti – prodyšnost, stálobarevnost nebo pevnost odpovídají či přesahují tradiční přírodní vlákna. Pro záclony a závěsy jsou dekorativní, splývavé a stálobarevné, pro čalounické potahy odolné a tvarově stálé. Navíc můžeme počítat také s velmi snadnou údržbou  – záclony , závěsy i potahy lze jednoduše čistit i prát, navíc nízká teplota při praní, nepatrná spotřeba pracích prostředků a krátká doba sušení snižují náklady a šetří životní prostředí.

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi