CZ DE IT
17. 9. 2009

Zákulisí římské rolety aneb roleta z rubové strany

Také vás zajímá, jak vypadá římská roleta ze zadní strany, jaká páska se používá k navlečení výztuží nebo jak si poradíte s údržbou rolety, kterou jste si pořídili?

Římské rolety patří doslova mezi nejoblíbenější typ stínění oken a dveří dnešní doby a našimi zákazníky jsou vyžadovány stále častěji.Důvodem této úspěšnosti je jejich vysoce dekorativní charakter, kdy textilní materiál vytváří pravidelné vodorovné záhyby.

římská roleta rub 2   římská roleta rub 3  

Při použití jakéhokoliv typu mechanismu je základem uchycení rolety na suchý zip, takže při čelním pohledu zůstává mechanismus ukrytý.Celková výška je rozpočítána na pravidelné díly, kde je vodorovně našita transparentní páska s tunýlkem a kapsičkami.Tunýlek slouží navlečení výztužné laminátové tyčky, kapsičky využijeme při provlékání šňůrek sloužících k manipulaci s roletou.Při protahování šňůrek je velice důležité dbát na pečlivé dodržení stejné vzdálenosti od okrajů podle umístění navíječů, tzn.aby šňůrky byly vedeny rovně ve svislém směru.Navlékání nám může ulehčit například čalounická jehla s velkým ouškem nebo háček. Po provlečení je ukotvíme pomocí bílých nebo transparentních zdrhovadel. Takto zhotovené rolety nám nejenom umožní tu správnou dekorativní funkci, ale usnadní i následnou údržbu.

římská roleta rub 5   římská roleta rub

Výhodou římských rolet je možnost praní na 30-40 stupňů podle typu použitého materiálu. Ze šňůrek stáhneme drhovadla, šňůrky opatrně vyvlékneme ( pozor při navíjení na navíječe, aby zůstala část šňůrky volně viset ) a sloupneme roletu ze suchého zipu na mechanismu. Z tunýlků pásek vysuneme výztužné pruty, odstraníme spodní závaží, zkrátka celou roletu odstrojíme. Pak už nic nebrání vyprání a vyžehlení rolety před další instalací.¨

Římské rolety je možné objednat ušité a zkompletované, e.včetně montáže. Pokud máte chuť sami se pustit do šití, jistě oceníte nabídku veškerých komponentů.V každém případě vám přejeme radost ze zajímavého a  dekorativního doplňku vašich oken.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi