CZ DE IT
10. 10. 2019

Krása a důležitost detailů

V běžném projevu je detail označením něčeho malého a bezvýznamného. Ale právě detaily a jejich dokonalé provedení zajišťují hodnotu díla.

 

V zasedací mistnosti mě na první pohled zaujaly neobvyklé artefakty s africkou tematikou. Od našeho klienta jsem se dozvěděla, že jeho společnost spolupracuje s firmami na tomto kontinentu. Pro navrhované varianty dekorace jsem proto vybírala barvy s ohledem na zařízení prostoru a zaměření společnosti. 

Po schůzce a následném zaměření jsem připravila celkem tři návrhy, zakreslené do fotografie okna. Tato prezentace je pro klienty srozumitelná a dokáží si lépe představit konečnou podobu dekorace. Vzhledem k navrhovaným tvarům pelmetů by vizualizace byla složitá. Stejně složité a náročné bylo i šití pelmetu. Všechny díly jsou vyztuženy speciálním pevným vliselínem, aby dekorace držela tvar. Jednotlivé tvarované díly jsou na základ našity ručně. Ve výsledku tedy opravdu poctivá ruční práce. K zastínění okna slouží dlouhé závěsy, stažené pomocí úvazů z jednobarevného materiálu. Vybraná varianta provedení je ušita z kombinace materiálů kolekce Ishine, ve které jsou jednotlivé velké knihy tematicky a barevně propojeny do ucelených kompletů. 

Ráda navrhuji zastínění oken ve stylových interierech, kde mohu pro dekorace využít originální návrhy řešení. Proto mě potěšilo, když jsme se po dokončení realizace dohodli na dalším zakázce, zahrnující kanceláře a byt. Zde však doladíme dekorace ve stylu art deco, který naši klienti milují.  

FOTO (STYLTEX)

 

Zpět do kategorie

Blanka Sezemská (Praha)

Detaily dělají krásu...

Diskutujte s námi